logo

ALEKSANDAR PROF. DR MILOVANČEV: TABLOID PRETI SUDIJAMA

Aleksandar prof. dr Milovančev, direktor Luke Novi Sad uputio je zahtev glavnom i odgovornom uredniku Tabloida

Na osnovu Zakona o javnom informisanju, Aleksandar prof. dr Milovančev, direktor Luke Novi Sad uputio je zahtev glavnom i odgovornom uredniku Tabloida da u prvom narednom broju objavi Odgovor na tekst pod naslovom "Sudije zastrašuju kolege, po nalogu mafije", pod rubrikom "Su(lu)dovanje", u celini, bez skraćivanja i dopisivanjam, pod gornjim naslovom. Glavni i odgovorni urednik Tabloida nije objavio odgovor, a kukavički nije odgovorio na na Zahtev prof. dr Milovančeva, koji je u svom odgovoru napisao:

Gruba je i zlonamerno neistinita tvrdnja objavljena u Tabloidu da je "korumpirani sudija Višeg suda u Beogradu Slobodan Keranović (…) prihvatio da bude menadžer porodice Milovančev u sporovima pred ovim sudom". Apsolutno ne odgovara istini tvrdnja Tabloida da je "Keranović prodao porodici Milovančev podatke o ostalim sudijama koje sude u ovom odeljenju". Potpuna je izmišljotina da je sudija Keranović, meni ili bilo kom članu moje porodice "obećao pomoć kod predsednika suda Aleksandra Stepanovića". Neistina je da preko sudije Keranovića na bilo koji način utičem na sudije Radmilu Radić i Jelenu Bogdanović, kako insinuira Tabloid. Krajnja je neistina da je sve ovo učinjeno "za veliku, veliku paru", kako glasi zlonamerna izmišljotina Tabloida.

Istina je da ne poznajem, niti sam ikada, nezakonito uticao na sudije Višeg suda u Beogradu Slobodana Keranovića, Radmilu Radić i Jelenu Bogdanović. Istina je da od sudije Keranovića nisam tražio, niti dobio bilo kakve podatke o bilo kom sudiji parničnog odeljenja Višeg suda u Beogradu, niti sam preko sudije Keranovića tražio "pomoć kod predsednika suda Aleksandra Stepanovića". Istina je da Tabloid ovako drastične tvrdnje nije ni pokušao da dokaže, a oklevetanim sudijama i meni nije čak ni pokušao da pruži priliku da se o ovim izmišljotinama izjasnimo – da ih opovrgnemo – napisao je u svom odgovoru Aleksandar prof. dr Milovančev.

Istina je da na ovakav način Tabloid, njegov glavni i odgovorni urednik i novinar, potpisnik paškvile objavljene u Tabloidu, vrše protivzakoniti grubi pritisak na sudije Višeg suda u Beogradu. Istina je da je glavni i odgovorni urednik Tabloida na ročištima u Sudu, povodom mojih tužbi za objavljivanje odgovora na 21 tekst sastavljen samo iz laži i izmišljotina, psovao, omalovažavao i pretio postupajućim sudijama da će o njima objavljivati i objaviti ružne tekstove. Istina je da je tekst "Sudije zastrašuju kolege, po nalogu mafije" ostvarenje tih pretnji. Istina je da je to još jedan u nizu nezakonitih i u medijskoj praksi u Srbiji nezabeleženih ispada protiv ljudi i ustanova.

Istina je da su tvrdnje iznete u ovom odgovoru činjenice jer se mogu proveriti, odnosno dokazati. Za to je dovoljno ostvariti uvid u tekst "Sudije zastrašuju kolege, po nalogu mafije", ustanoviti da redakcija Tabloida nema nijednog dokaza za svoje izmišljotine i pribaviti svedočenja ličnosti koje su u imenovane u Tabloidovom tekstu.

Nije istina da je Sud odbacio zahteve da se Tabloidu izreknu privremene mere zabrane objavljivanja klevetničkih tvrdnji o članovima moje porodice i meni.
Istina je da su donete prvostepene presude Višeg suda u Beogradu sa izrečenim privremenim merama, o kojima treba da se izjasni Apelacioni sud u Beogradu, što se može proveriti uvidom u sudske predmete.
Aleksandar prof. dr Milovančev energično je demantovao izmišljotine Tabloida za koje ne postoje nikakvi dokazi:

Nije istina da sam "najopasniji kriminalac koji ordinira u Vojvodini".
Istina je da sam ugledni građanin, što je činjenica koja se može proveriti na Sudu na jednostavan način: uvidom u pisanu ispravu o tome da nisam pod istragom, da nisam okrivljen, te da nisam osuđivan. Činjenica da sam oklevetan može se proveriti i tako što će Sud naložiti redakciji Tabloida da predoči dokaze o svojim klevetničkim tvrdnjama, koji ne postoje, pa ih redakcija Tabloida ni ne može posedovati i bilo kome predočiti, kao što to nije učinila ni u bilo kom svom zlonamernom tekstu.

Nije istina da sam skrivio bilo čiju smrt, ili počinio neko kriminalno delo.
Istina je da sam poštovao zakone i moralne običaje, što je činjenica koja se može proveriti i dokazati. Istina je da postoji validno izdato uverenje pravosudnih organa kao nepobitan dokaz da nisam osuđivan, okrivljen i da se protiv mene ne vodi istraga povodom bilo kog razloga koji je izmislio zlonamerni autor teksta i objavio odgovorni urednik u Tabloidu. Činjenica koja se lako može proveriti je da redakcija Tabloida nema nijednog dokaza da je istina ono što su izmislili.

Nije istina da sam "poznati homoseksualac", kako tvrdi Tabloid.
Istina je da nisam homoseksualac. Istina je da je Tabloid izmislio da sam homoseksualac da bi me grubo omalovažio i uvredio. Činjenica je da Tabloid nema dokaza ni za ovu zlonamernu tvrdnju.
Tabloid je izmislio i objavio laž da sam "ogroman novac zaradio švercujući kokain preko Luke Novi Sad".

Istina je da se Luka Novi Sad legalno bavi pretovarom robe i skladištenjem. Istina je da se niko ne bavi švercom droge u Luci Novi Sad. Istina je da se ova činjenica može lako proveriti, utvrđivanjem elementarne činjenice da redakcija Tabloida nema nikakvog dokaza, ni osnova za ovakvu tvrdnju – stoji u odgovoru Aleksandra prof. dr Milovančeva, generalnog direktora Luke Novi Sad redakciji Tabloida, koja će zbog objavljenih laži i izmišljotina odgovarati na sudu.

Quercus plus
ad Luka Нови Сад
ad Luka Нови Сад
ad Luka Нови Сад
ad Luka Нови Сад

Река Дунав, у дужини од 2.845 километара, повезује 10 држава од свог извора на планини Шварцвалд у Немачкој до Црног мора. Ова река и њен слив представљају незаменљив и јединствен екосистем за најразличитије облике флоре и фауне...

ад Лука Нови Сад
Нови Сад
Србија

Телефон: 021/2102 110
Телефакс: 0216624450
E-mail : office@lukanovisad.rs
Facebook: Лука Нови Сад

Quercus plus
Лука Нови Сад


Србија

Нови Сад
Царинска 1


Телефон: 021/2102 110
Телефакс: 0216624450
E-mail : office@lukanovisad.rs
Facebook: Лука Нови Сад

Quercus plus
    РАДНО ВРЕМЕ

Отворено 24 часа на дан
Уколико желите да Вас обавештавамо о новостима, пошаљите нам Ваш маил.
Facebook
Twita
All rights reserved © Лука Нови Сад
Dizajn Studio Digital , Нови Сад