logo

KRIMINALNE KLEVETE TABLOIDA PROTIV LUKE NOVI SAD

Na osnovu Zakona o javnom informisanju, Aleksandar prof. dr Milovančev, generalni direktor Luke Novi Sad zahtevao je da dvonedeljnik Tabloid objavi odgovore na tekstove

Na osnovu Zakona o javnom informisanju, Aleksandar prof. dr Milovančev, generalni direktor Luke Novi Sad zahtevao je da dvonedeljnik Tabloid objavi odgovore na tekstove u kojima su objavljene zlonamerne laži o poslovanju Luke Novi Sad.

Nije istina da se preko Luke Novi Sad švercuje droga! Jednako nastrana izmišljotina je da je od "šverca kokaina" u Luci Novi Sad bilo ko "zaradio preko 30 miliona evra", kako ste grubo ignorišući činjenice i stvarnost objavili u Tabloidu! Istina je da su poslovi i delatnost Luke Novi Sad legalni i u skladu sa poslovnim običajima. Istina je da ne postoji nikakav, elementarni osnov za sumnju da se u Luci Novi Sad obavljaju kriminalne aktivnosti. Istina je da je "šverc kokaina" produkt zlonamerne i iskrivljene mašte osobe koja piše tekstove u Tabloidu sakrivene iza pseudonima Arpad Nađ i urednika Tabloida Milovana Brkića, što se može proveriti i dokazati – stoji u jednom od odgovora Tabloidu, koji redakcija nije smela da objavi, zbog čega je Aleksandar prof. dr Milovančev, u ime Luke Novi Sad tužio Sudu Tabloid.

Istina je da ni u jednom od tekstova, Tabloid nije poštovao obaveze iz člana 9 Zakon o javnom informisanju i medijima, što se može proveriti i dokazati. Istina je da urednik i pisac skrnavih tekstova nisu "sa pažnjom primerenim okolnostima, pre objavljivanja" tvrdnji "proverili poreklo, istinitost i potpunost" informacija koje su objavili, jer to nije ni bilo moguće s obzirom da se radi o lažima i izmišljotinama. Istina je da u svim objavljenim tekstovima nema citata nijednog iskaza svedoka, kompentne osobe iz organa policije i pravosuđa, nema relevantih pisanih dokaza, optužnice, bilo koje presude, što se može proveriti i dokazati. Istina je da je Brkić tokom sudskih sporova, upoznat sa merodavnim uverenjem da protiv mene i meni bliskih osoba nije pokrenuta istraga, podignuta optužnica, ili doneta bilo kakva sudska, pogotovo ne pravnosnažna presuda za bilo koje nezakonito delo na koje su ukazali pisac teksta i urednik Tabloida, što je činjenica koja se može proveriti i dokazati – naglasio je Aleksandar prof. dr Milovančev.

Istina je da je u svim tekstovima objavljenim u Tabloidu prekršena zabrana iz člana 73 Zakona o javnom informisanju i medijima da bilo koga, odnosno mene i zaposlene u Luci Novi Sad "označe učiniocem kažnjivog dela, odnosno oglase krivim ili odgovornim pre pravosnažnosti odluke suda", što se može proveriti i dokazati. Istina je da su, kršeći zakon, odgovorne osobe u Tabloidu, mene i zaposlene u Luci Novi Sad, čak i osobe sa kojima nemam nikakvog kontakta, uključujući državne, policijske i sudske službenike, mnogo puta označili kao učinioce kažnjivih dela ne samo bez postojanja pravosnažne odluke suda, već i bez bilo kakvog dokaza, ili dokumenta, presude, ili postupka nadležnih organa protiv mene, bilo kog zaposlenog u Luci i meni bliskih osoba, što se može proveriti i dokazati, što je dakle činjenica – argumentovano tvrdi Aleksandar prof. dr Milovančev.

Istina je da je Tabloid, mnogo puta ponavljajući neistine i izmišljotine o Luci, o zaposlenima i o meni, takođe serijski kršio član 79 Zakona o javnom informisanju i medijima, prikazujući nas (uključujući druge građane, državne, policijske i sudske službenike) "u lažnom svetlu pripisivanjem osobina koje nemamo, odnosno odricanjem osobima i svojstava koje imamo", što se može proveriti odnosno dokazati. Istina je da Tabloid nije ni pokušao da proveri, još manje da dokaže tvrdnje koje su napisane i objavljene, jer izmišljotine i laži nisu činjenice, što se takođe može proveriti i dokazati.

Argumentovano osporavajući laži Tabloida, Aleksandar prof. dr Milovančev, direktor Luke Novi Sad je napisao:
Istina je da u tekstovima koje je objavio Tabloid, a odnose se na navodna kažnjiva dela koje smo navodno počinili ja, zaposleni u Luci Novi Sad, službenici državnih organa, policije i pravosuđa, nema nijedne činjenice, koja je proverena i dokazana, ili bi mogla biti proverena i dokazana. Tekstovi koje je objavio urednik Tabloida Brkić su zlonamerne laži, izmišljotine, uvrede i klevete, što se može proveriti i dokazati, što je dakle činjenica. Istina je da prikazujući navodna kažnjiva dela, pisac tekstova i urednik Tabloida nisu napisali, ni objavili nijedan iskaz koji bi mogao da se smatra činjeničnim iskazom, zato što se nijedan od objavljenih iskaza, odnosno laži i izmišljotina ne može proveriti, ni dokazati.

Istina je da tekstovi u kojima se stalno ponavljaju iste izmišljene tvrdnje, koje se ne mogu proveriti jer nisu istinite, dokazuju da je Tabloid sebe stavio izvan pravnog poretka i da deluje na društveno neprihvatljiv i štetan, kriminalni način, jer krši Zakon, a usput blati novinarsku profesiju. Kršenje Zakona od strane urednika Brkića je činjenica, koja se može proveriti i dokazati. Tvrdnja da je Tabloid glasilo koje krši zakon, načela i postupke uobičajene i dozvoljene u novinarskoj profesiji, uključujući pravila pismenosti je činjenica koja se može proveriti i dokazati. Činjenični sud o neodobravanju stručne i intelektualne javnosti postupaka i izopačene prakse Tabloida u javnosti, godinama unazad, se takođe lako može proveriti i dokazati – tvrdi Aleksandar prof. dr Milovančev.

Quercus plus
ad Luka Нови Сад
ad Luka Нови Сад
ad Luka Нови Сад
ad Luka Нови Сад

Река Дунав, у дужини од 2.845 километара, повезује 10 држава од свог извора на планини Шварцвалд у Немачкој до Црног мора. Ова река и њен слив представљају незаменљив и јединствен екосистем за најразличитије облике флоре и фауне...

ад Лука Нови Сад
Нови Сад
Србија

Телефон: 021/2102 110
Телефакс: 0216624450
E-mail : office@lukanovisad.rs
Facebook: Лука Нови Сад

Quercus plus
Лука Нови Сад


Србија

Нови Сад
Царинска 1


Телефон: 021/2102 110
Телефакс: 0216624450
E-mail : office@lukanovisad.rs
Facebook: Лука Нови Сад

Quercus plus
    РАДНО ВРЕМЕ

Отворено 24 часа на дан
Уколико желите да Вас обавештавамо о новостима, пошаљите нам Ваш маил.
Facebook
Twita
All rights reserved © Лука Нови Сад
Dizajn Studio Digital , Нови Сад