logo

NEMAR PRISTRASNIH SUDIJA

Generalni direktor Luke Novi Sad prof. dr Aleksandar Milovančev uputio je pismo Predsedniku Republike Srbije

Luka Novi Sad
Generalni direktor Luke Novi Sad prof. dr Aleksandar Milovančev uputio je pismo Predsedniku Republike Srbije, Vrhovnom Savetu Pravosuđa, Odboru za pravosuđe Narodne Skupštine Republike Srbije i predsednicima Višeg i Apelacionog suda u Beogradu, u kome kaže:
Postoje bitni, uznemirujući razlozi da Vas obavestim o pristrasnom odnosu Višeg suda u Beogradu prema Milovanu Brkiću, glavnom i odgovornom uredniku Tabloida, protiv koga su pokrenuti brojni sudski postupci za objavljivanje odgovora na necivilizovane, prostačke, klevetničke, u celini izmišljene, i tekstove nepotkrepljene bilo kakvim činjicama i dokazima, koje duže od godinu dana objavljuje o Luci Novi Sad, preduzeću čiji sam direktor, o meni, članovima moje porodice i brojnim uglednim javnim ličnostima.

Pristrasnost Višeg suda u Beogradu prema Milovanu Brkiću, glavnom i odgovornom uredniku Tabloida – objašnjava prof. dr Aleksandar Milovančev – ogleda se, pre svega, u napoštovanju zakonske odredbe o hitnosti postupka u 24 parnice za objavljivanje odgovora na tekstove objavljene u Tabloidu, koje su pokrenute na osnovu tužbi, koje su Sudu podnošene počevši od avgusta meseca prošle, 2016. godine. Samo dve od svih 24 parnica, povodom iste serije tekstova u Tabloidu, okončane su presudom do današnjeg dana u julu mesecu 2017! Nažalost prinuđen sam da sudu podnosim nove tužbe jer se klevetnička kampanja Tabloida, koja traje duže od godinu dana – nastavlja.

Pristrasnost sudija Višeg suda u Beogradu prema Milovanu Brkiću, glavnom i odgovornom uredniku Tabloida ogleda se takođe u činjenici da su samo sa dve Presude do sada - znači u roku dužem od godinu dana - okončane 24 parnice za objavljivanje odgovora. Odugovlačenje i rastezanje parnica, najbolje slika podatak da nijedna od više od dvadeset pokrenutih parnica nije započeta prvim ročištem u roku od osam dana, kako Zakon o javnom informisanju i madijima nalaže Sudu, upozorava prof. dr Aleksandar Milovančev.

Molim Vas da mi razjasnite razloge zbog kojih Viši sud u Beogradu smatra da se pod "hitnošću postupka" može smatrati odugovlačenje od godinu, pola godine, ili više meseci, u više od dvadeset parnica o kojima se još uvek raspravlja u tom Sudu i ne može da se sagleda rok u kome će biti završene. Molim Vas da preduzmete potrebne mere, u skladu sa Vašim ovlašćenjima, zbog toga što Sud ne poštuje zakonsku obavezu o hitnosti postupka u parnicama za objavljivanje odgovora.

Ovu predstavku i pritužbu podnosim sa molbom da se rad Višeg suda u Beogradu pre svega ubrza u skladu sa odredbom Zakona o hitnosti postupka, podvukao je u svom pismu prof. dr Aleksandar Milovančev. Ne mogu, ni ne želim da utičem na odluke Suda, ali zahtevam da Sud počne da presuđuje, svejedno u čiju korist, ili na štetu. Bitno je da Sud radi svoj posao. Nadam se da će to biti u skladu sa Zakonom za razliku od sadašnje situacije u kojoj Sud ne poštuje bitnu odredbu o hitnosti parnice za objavljivanje odgovora.

Žrtve "novinarstva" Milovana Brkića koje su se za zaštitu obratile Višem sudu u Beogradu imaju utisak da u Sudu postoji strah od Milovana Brkića. On se prema sudijama ophodi siledžijski; čak je jednu sutkinju nazvao "profuknjačom" tokom rasprave o predmetnim tužbama, a drugu je pljunuo! Urednik Tabloida preti sudijama da će sa izmišljenim, ili stvarnim aferama u kojima su sudije učestvovale napuniti stranice Tabloida. Utisak je da ga se zbog toga sudije boje. Moguće je da postoji i blagonaklon odnos prema Brkićevom "novinarstvu", zavisno od političkog stava sudija, a nažalost postoji i utisak da Milovanu Brkiću ide na ruku i nekompetentnost dela sudija. Kako mislim da sve ovo ne bi smelo da ostane nerazjašnjeno, molim Vas da se zainteresujete za prilike u Višem sudu u Beogradu, pogotovo zbog rasprostranjene klime nepoverenja u provosuđe u javnosti, apelovao je u svom pismu prof. dr Aleksandar Milovančev, generalni direktor Luke Novi Sad.

Quercus plus
ad Luka Нови Сад
ad Luka Нови Сад
ad Luka Нови Сад
ad Luka Нови Сад

Река Дунав, у дужини од 2.845 километара, повезује 10 држава од свог извора на планини Шварцвалд у Немачкој до Црног мора. Ова река и њен слив представљају незаменљив и јединствен екосистем за најразличитије облике флоре и фауне...

ад Лука Нови Сад
Нови Сад
Србија

Телефон: 021/2102 110
Телефакс: 0216624450
E-mail : office@lukanovisad.rs
Facebook: Лука Нови Сад

Quercus plus
Лука Нови Сад


Србија

Нови Сад
Царинска 1


Телефон: 021/2102 110
Телефакс: 0216624450
E-mail : office@lukanovisad.rs
Facebook: Лука Нови Сад

Quercus plus
    РАДНО ВРЕМЕ

Отворено 24 часа на дан
Уколико желите да Вас обавештавамо о новостима, пошаљите нам Ваш маил.
Facebook
Twita
All rights reserved © Лука Нови Сад
Dizajn Studio Digital , Нови Сад