logo

Profesor dr Alekandar MILOVANČEV

“TABLOID” PROTIV STRUKE I ZAKONA

Urednik Tabloida obavestio me je elektronskim pismom da neće objaviti odgovore koje sam poslao povodom klevetničkih laži i izmišljotina objavljenih u tekstovima pod naslovima:

“Don sa Dunava” (30. Jun 2016.),
“Sve operacije grudnog hirurga” (14. Jul 2016.),
“Hirurg oboleo od pohlepe” (28. Jul 2016.),
“Tuširanje kod Skota”,
“Opasniji od svakog neprijatelja” i
“Ruka tuci, nismo Turci” (11. Avgust 2016.).Dakle, urednik Tabloida ne-će da objavi odgovore koje je bio dužan da objavi na osnovu Zakona o javnom informisanju, napisao je Aleksandar prof. dr Milovančev redakciji Tabloida koja je ponovo odbila da štampa odgovor uprkos nedvosmislenim zakonskim obavezama. Urednik Tabloida nije obrazložio zašto ne-će da objavi odgovore jer je to njemu nemoguće. Bilo bi eventualno moguće da urednik Tabloida odbije objavljivanje odgovora, pozivajući se na izuzetne slučajeve koji su pobrojani u Zakonu o javnom informisanju i dovoljno je bilo da se pozove na dotični član i stavove Zakona da bi bilo jasno zašto odbija štampanje odgovora. Urednik Tabloida nije se pozvao na Zakon jer nije ni mogao da se pozove na odredbe Zakona koji krši uzduž i popreko, kako mu je ćef, pa zato svoju odluku da ne-će da štampa odgovore nije ni obrazložio. Urednik Tabloida odbio je da štampa odgovore na tekstove uprkos tome (u stvari baš zato!) što je u navedenim tekstovima drastično kršeno načelo dužne pažnje i svi elementarni, osnovni zahtevi novinarske struke čak i kad “novine” izdaju đaci osnovne škole.

Ne samo da su u navedenim tekstovima štampane klevete - izmišljotine, najmasnije gnusne laži, ne samo da u klevetničkim tekstovima nema nijednog iskaza svedoka, izjave u zbivanja upućene ličnosti, nema dokumenta, optužnice, ili sudske presude – nego su i autori tih tekstova nepostojeće, izmišljene ličnosti, koje nemaju veze sa novinarstvom, životom i stvarnošću. Jednako je nedopustivo što je Tabloid, na isti, nezakoniti i razobručeni način, u navedenim tekstovima sem članova moje porodice, oklevetao brojne javne ličnosti, službenike državnih organa, policije, tužilaštva i sudstva. Urednik Tabloida obavestio me je u svom pismu da je “pisanim rešenjem odbacio zahtev za objavljivanjem demantija podnet od strane podnosioca Milovančeva”. Demanti nisam ni tražio, pa bi urednik Tabloida mogao da makar zaviri u Zakon o javnom informisanju ne bi li shvatio razliku između demantija i odgovora. Simptomatično je (u smislu određenih simptoma) da je urednik Tabloida uveren da će posebno snažan utisak izazvati okolnost da je urednik zahtev odbacio “pisanim rešenjem”! Nije urednik ministar, inokosni državni organ, ili nešto slično, da može da “pisanim rešenjem” odlučuje o tuđim pravima. Urednikovo “pisano rešenje” ne znači ništa u pravnom, ili bilo kom drugom relevantnom smislu. Jedino značenje može da ima kao još jedan simptom mesijanskog isčašenja ličnosti osobe koja potpisuje izdanje koje izlazi izvan i protiv Zakona i društvenih normi; kao da urednik i redakcija Tabloida posluju na Marsu... . . Kako god da je urednik Tabloida “odbacio” moje zahteve, sa suštinom i formom “odbacivanja” neće impresionirati Sud koji će glavnog urednika vratiti u stvarnost i naterati ga da poštuje Zakon, objavi moje odgovore i pruži mi moralnu i materijalnu satisfakciju zbog štamparskih nedela Tabloida.
Na osnovu Zakona o javnom informisanju, zahtevam da u Tabloidu objavite Odgovor povodom serije tekstova pod nadnaslovom “Profesor medicine Aleksandar Milovančev najopasniji je kriminalac koji operiše Vojvodinom”, objavljenih u pet poslednjih brojeva Tabloida. Zahtevam da ovaj Odgovor objavite u celini bez skraćivanja i dopisivanja.

Zahtevam da ovaj Odgovor objavite u celini bez skraćivanja i dopisivanja.

U Novom Sadu, 29. Avgusta 2016.

Prof. dr Aleksandar
Milovančev

Quercus plus
ad Luka Нови Сад
ad Luka Нови Сад
ad Luka Нови Сад
ad Luka Нови Сад

Река Дунав, у дужини од 2.845 километара, повезује 10 држава од свог извора на планини Шварцвалд у Немачкој до Црног мора. Ова река и њен слив представљају незаменљив и јединствен екосистем за најразличитије облике флоре и фауне...

ад Лука Нови Сад
Нови Сад
Србија

Телефон: 021/2102 110
Телефакс: 0216624450
E-mail : office@lukanovisad.rs
Facebook: Лука Нови Сад

Quercus plus
Лука Нови Сад


Србија

Нови Сад
Царинска 1


Телефон: 021/2102 110
Телефакс: 0216624450
E-mail : office@lukanovisad.rs
Facebook: Лука Нови Сад

Quercus plus
    РАДНО ВРЕМЕ

Отворено 24 часа на дан
Уколико желите да Вас обавештавамо о новостима, пошаљите нам Ваш маил.
Facebook
Twita
All rights reserved © Лука Нови Сад
Dizajn Studio Digital , Нови Сад